Ingefreesde vloerverwarming
Inhoud

Ingefreesde Vloerverwarming: Een Moderne en Efficiënte Verwarmingsoplossing

6 december 2023

om 12:29

Welkom bij onze gedetailleerde gids over ingefreesde vloerverwarming, een innovatieve manier om uw huis te verwarmen die tal van voordelen biedt ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen zoals radiatoren of kachels. In dit artikel verkennen we wat ingefreesde vloerverwarming is, hoe het installatieproces werkt – met nadruk op onze stofvrije freestechniek – en de voordelen die het biedt.

Wat is Ingefreesde Vloerverwarming?

Ingefreesde vloerverwarming is een systeem waarbij verwarmingsbuizen in de bestaande vloer worden gelegd. Dit is vooral ideaal bij renovaties, omdat het niet nodig is de gehele vloer te verwijderen.

Stofvrij Freesproces van Ingefreesde Vloerverwarming

Een veelvoorkomende zorg bij het frezen in vloeren is de stofontwikkeling. Bij ons unieke proces gebruiken we geavanceerde machines die het frezen geheel stofvrij maken. Dit zorgt voor een schone werkomgeving en minimaliseert overlast tijdens de installatie.

Voordelen van Vloerverwarming ten Opzichte van Radiatoren en Kachels

Ingefreesde vloerverwarming heeft verschillende voordelen boven traditionele verwarmingssystemen:

  • Energie-efficiëntie: Ingefreesde vloerverwarming verdeelt warmte gelijkmatig, waardoor het efficiënter is dan radiatoren die vaak ongelijke warmteverspreiding hebben.
  • Ruimtebesparend en Esthetisch: Dit systeem is volledig weggewerkt in de vloer, waardoor er geen radiatoren of kachels nodig zijn die ruimte innemen en het interieur kunnen beïnvloeden.
  • Gezondheid en Comfort: Vloerverwarming minimaliseert luchtcirculatie en stofverspreiding, wat beter is voor de luchtkwaliteit binnen. Het biedt ook een aangenamere warmte dan de droge lucht van kachels.

Onderhoud van Ingefreesde Vloerverwarming

Het onderhoud van deze variant vloerverwarming is relatief eenvoudig. Regelmatige inspecties en een consistente watertemperatuur zijn belangrijk voor een efficiënte werking. Goede isolatie onder de vloer helpt ook om warmteverlies te minimaliseren.


Ingefreesde vloerverwarming biedt een efficiënte, esthetisch aantrekkelijke en comfortabele verwarmingsoplossing, ideaal voor moderne woningen. Met ons stofvrije installatieproces garanderen wij een schone en efficiënte installatie. Bent u geïnteresseerd in het moderniseren van uw verwarmingssysteem met ingefreesde vloerverwarming? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

Meer weten of een offerte aanvragen?

Bekijk de video en zie met eigen ogen hoe wij bij Radius Vloerverwarming te werk gaan!

Ben je overtuigd of heb je vragen? Aarzel niet en neem direct contact op!

Bel: +31 06 10 85 81 65

Of vraag een offerte aan.